Vuoden 2017 alkupuolelta alkaen ammattilaisten osioon kirjaudutaan terveydenhuollon toimikortin (VRK-kortti) avulla. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin. HUS:n työntekijät pääsevät jatkossa kirjautumaan omalla sähköpostiosoitteellaan.

VRK-kortilla kirjautumista varten tarvitaan terveydenhuollon toimikortti, toimikortinlukija ja kortinlukijaohjelmisto.

VRK-kortteja myöntää Väestörekisterikeskus. Sekä terveydenhuollon ammattihenkilöt että terveydenhuollon muu henkilöstö voivat tilata toimikortteja. Ammattihenkilöt voivat tilata ammattikortin, ja muu henkilöstö voi tilata henkilöstökortin. Lisää tietoa VRK-kortista löytyy VRK:n sivuilta ja Kanta.fi:stä.

Terveydenhuollon organisaatioissa työskentelevät tilaavat VRK-kortin, lukijan ja ohjelmiston organisaation sisäisten ohjeiden mukaisesti. Itsenäiseen tilaamiseen (esim. yksityisille ammatinharjoittajille) löydät ohjeita alta:

Ohjeita VRK-kortin tilaamiseen löytyy täältä.

Mikäli tietokoneessa tai näppäimistössä ei ole valmiiksi kortinlukijaa, voit liittää koneeseen ulkoisen lukijan. Lukijoita saa hankittua suurimmasta osasta elektroniikkaa myyvistä liikkeistä. Lukijoita löytyy mm. nimillä älykortinlukija, henkilökortinlukija ja toimikortinlukija.

Väestörekisterikeskus tarjoaa maksutta kortinlukijaohjelmiston. Siitä löytyy lisätietoja täältä.

​​​​​​​​​< Takaisin etusivulle​